четвъртък, април 17, 2014

Мамицата ви

снимка - novini.bg
Майната ви на всичките десетки хиляди в МВР, с риск да обидя някого или да нагрубя приятел. Майната ви! Не ми дреме колко малко мислите, че получавате. Не ми пука колко сте натоварени! През оная работа ми е колко ви е тежко и трудно!

Както и да го погледнете, всички вие вкупом, воглаве с любимия си министър изяждате, изпивате и после изпикавате един милиард лева всяка година. Събрани от мен, от останалите, от данъците. Насреща предоставяне насрана и напикана работа. Нито повече, нито по-малко.

Фактите:
  • 140 лева изтеглени по принуда от банкомат след побой и прорезни рани по главата от домашно сатърче
  • 2400 лева за метална пластина и титаниева мрежа на черепа. До живот
  • 19 висящи досъдебни производства на извършителя
Жертвата можеше да е всеки. Може да е всеки - приятел, колега, роднина, непознат. Не, такива случаи не стигат до медиите. Стават част от статистиката и дотам.

Защото, мили ми полицайчета и разследващи такива, не си вършите работата. Премятате папки и преписки по цял ден, чудите се кога да си го преместите, пиете кафе от автомата на входа и пушите цигари без бандерол. Които най-вероятно сте прибрали от циганката на Женски пазар, за да не я закачате. После се качвате на патрулните коли по пет-шест човека и се прибирате при салатата и ракията.

Чудите се как да надуете отчета си за месеца и затова отивате седем коли да задържите двама дилъри с три грама трева общо. Пазите си малките мръсни тайни един на друг, криете се и не смеете да извадите собствените си миризливи ризи. Вече не усещате колко сте мръсни и го приемате за част от пейзажа.

Не помагате. На никого. Най-малкото на пострадалия от фактологията по-горе. Да, първо сте го обвинили него, че го е инсценирал, мамицата ви. Вместо да си свършите работата за оня с 19-те висящи производства, три ефективни присъди и един господ знае още какво.

А това е само върхът на мръсния ви айсберг, само повърхността на кочината. Крийте си се един друг, пийте си кафенцата, чоплете си носовете. Явно друго не можете. Майната ви!

2 коментара:

  1. Щом има 19 до съдебни, значи полицаите са си свършили работата. Вече отделен въпрос какво е направил съда...

    ОтговорИзтриване
  2. Чл. 193. Органи на досъдебното производство са прокурорът и разследващите органи.

    ОтговорИзтриване