понеделник, февруари 22, 2010

Кулинарно 9

Малко вкусно пилешко удоволствие

Вадя от фризера едни пилешки гърди и след размразяване ги бия учестено с чукчето докато станат поне двойни на размери и дваж по-тънки от първоначалното им състояние. После ги овалвам в смес от галета, пармезан, сол и черен пипер и ги забравям за точно шест минути от всяка страна във фурната на функция грил. Добре, че сложих под тях хартия за печене иначе тавата щеше да ме озори докато я върна в чист вид отново :)

На седмата минута от обръщането полагам върху филенцата по две парчета моцарела и изчаквам минутка и половина да се разтече :) После една ивица песто отгоре за разкош и е готово да се снима :)

В случая гарнитурата е морковена салата с портокали, рецептата съм я откраднал от едно заведение, дето вече го няма - бистро Руж на улица Любен Каравелов, близо до пресечката с Граф Игнатиев.

Наслаждавайте се :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар