петък, юли 26, 2013

По-голямата грешка

Оттеглянето на Делян Пеевски беше по-голямата грешка от неговото назначаване.

Всъщност, замислете се, драги читатели. Делян Пеевски беше наложен на старицата-столетница само и единствено за да бъде оттеглен по-късно. Дори и старицата да е имала минимални надежди да се договаря на що-годе принципни позиции с ДПС, след приемането на номинацията (под дулото на "правителството пада") всяка такава мъждукаща надеждица беше отвяна от отчасти планирано народно недоволство.

След първото огъване на старицата да приеме Пеевски, дойде "катарзисът" на оттеглянето, който отвори широко вратите ДПС да иска (и да получава) още и още и още. Доган и сие не за първи път демонстрират (по този начин) че винаги има кой да опере пешкира и да отнесе ибрика. Замисъл - изпълнение - снишаване е сарайската тактика и тя се прилага не за първи път. В момента са в етап снишаване и чакат да отмине поредната буря, на фона на която посръбват кайвенце някъде.

Аз лично мога само да предполагам какво е поискано след като Пеевски отгърмя:
- какво му е дадено на него, за да изиграе бушонната роля (ако въобще я осъзнава)
- какво ДПС поиска и получи след "неспазената" уговорка за бушончето да оглави ДАНС

Станишев не я разбира голямата политика, това е факт.

Мисля би било добре да се обърне с гняв навътре в столетницата и да потърси врагът с партиен билет, на когото няма да му е за първи път да бабува на политически проекти. Търсенето ще отнеме 12 минути, максимум.

Доколкото мога да се досещам, този въпрос вече е бил обсъждан по време на пленум-по-никое-време. В паниката на проба-грешка-катарзис, старицата и нейните функционери не са си задали следващите въпроси. Притиснати да държат пръстчета по многобройните пробойни на дигата, не подозират откъде ще им дойде следващото.

А то винаги идва от едно и също място.

От същото място произхождат и наглед независими хора, които някак лесно се съгласяват ГДБОП да излезе от повереното им министерство и да отиде в ДАНС и които наричат "белия автобус" ... добре свършена работа.

Прав е човекът, добре е свършена работата. Въпросът е кой печели. От древния Рим, другарю Станишев, винаги това е бил въпросът. До момента нямате нищо спечелено. Впрочем, спечелили се, сбърках - получили сте купчина данайски дарове и им се радвате като туземец на мънисто. Търкаляйте си го между пръстите, но обърнете поглед и отвъд, за да видите кой ви чопли храма отвътре и спокойно заявява, че ако сега има избори, ще добави минимум десет мандата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар