събота, февруари 12, 2011

Booooooom

Защо главната редакторка на гръмнат вестник изглежда толкова добре в 7.30 сутринта?

Вариант 1 - много е ранобудна и към шест и половина вече е с грим, тон, фон, пудра и перли. Блузата бяла и огладена, само перчемът липсва. Напомня оная песен народната за юнака дето към бесилото. Имам познат на мой познат, който винаги е с изряден чифт бели слипове, защото ако стане нещо . . . Няма да продължавам.

Вариант 2 - потеклото и историята говорят за поколения дворци, английски морави, сдържаност и фасада. Все пак никой не е виждал кралицата по пеньоар и ролки. Макар, че ако Бъкингам гръмне . . . Няма да продължавам.

Вариант 3 - както навремето в казармата, ограничен кръг посветени знаехме за предстояща тревога. Затова спяхме с "кофража", за да имаме време като дойде заветния час, да станем и да поведем масите, да оглавим раята и с гърди на амбразурата . . . Ама винаги се намираше по една порта да изпее на останалите и раята и тя се правеше, че спи под юрганите, с кофража и те.

Вариант 3.1 - високо горе в олимпа, в кръга на набъбващо self admiration society са решили, че интелигентността на драгия зрител е близо до тази на анаболен хуманоид и с първосигналността на кучето на Павлов. И ще изкльопат театрото, без забележки. Поради което марионетките трябва да изглеждат добре, даже много добре. С бели огладени ризи, там в епицентъра, да водят. С двата реда перли прекалиха.

Пък да видим.

В същия момент ЦЦ-мъж предотвратявал четири пъти по-голям взрив. Бая тиражни вестници имали в Пазарджик. Само дето не-гръмналата бомба е като Г-точката - ще трябва да я  приемем на вяра, малцина са я виждали, още по-малко са я пипали.


2 коментара:

  1. Нищо не казваш за гражданското общество - онези 15 души от Перник, които възмутени от случилото се, бяха дошли след това да протестират срещу ЦЦ пред редакцията. Станало им болно от взрива, събрали се и хоп - в София на протест.

    ОтговорИзтриване
  2. А те как са били облечени?

    ОтговорИзтриване