сряда, юни 10, 2009

Госпожа другарката

Върви ми да ставам неволен свидетел на любопитни случки. Като от тази сутрин.

По пътя за офиса обикновено минавам през паркинга на Министерски съвет (знаете го, зад сградата, до Банята). Тази заран под бариерата мина черен голям мерцедес и спря пред входа. И нищо. Шофьора (да не си представите някой левент охранител от НСО, не) слезе, заобиколи и отвори задната дясна врата. И оттам елегантно се измъкна госпожа другарката Масларова.

Моите изводи:
  1. Другарката Масларова вече е дама. Няма го онзи плам и жар да настигнем и задминем мъжете, така присъщ на времето на развития социализъм. Смирено изчаква силната половина на човечеството да се погрижи за нея.
  2. Другарката Масларова се вози на задната седалка. Похвално
  3. Другарката Масларова се вози в мерцедес, не като другите министри в черни БМВ-та
Последната точка особено важна за мен. Как всички останали ги търкалят в едни лимузини, чиито всички регистрации почват с 60, а тя в по-нова, по-голяма и по-черна? Явно ресора го изисква, сигурно Мерцедес по-малко неприятни асоциации извиква в посрещачите колчем Госпожата отиде на посещение или на откриване на дом за социално онеправдани неравностойно разположени опосуми (само такъв нямаме комай, време е)

И понеже умът ми услужливо асоциативен, сещам се за една друга случка с министерска лимузина, от миналата година.

Помните шестте дена почивка дето любящото правителство ни поради лани? Помните.
Помните как задръстихме КПП-тата към Гърция на първо число май месец? Помните.

Аз помня едно друго нещо. В последното село преди Атон (Уранополи), в един хотел (Акти) група самоорганизирали се българи туристи се наслаждавахме на дългата снага на министъра транспортен, в комплект със служебната лимузина, още едно возило, жени, деца и придружители. Помня мини-скандала, който се разрази в хотелския ресторант, защото едната от жените (сигурно в грижа за децата) беше отпочнала процедура по намазване на половин дузина франзели и напълването им с колбаси (вероятно щяха на разходка да ходят и да си имат нещо за из път) - предвидлива майка и домакиня, но срещна отпора на персонала, щото то вярно закуската безплатна ... ама да наобядваме и армията министерска ... размина им се. Тоест хотела не си получи допълнителното заплащане за екстра-храната, но пък и дамата не си получи саднвичите за воаяжа.

Два дена по-късно вестниците в родината писаха за посещението министерско в Хилендарския манастир. Това добре, имало е държавническа работа за вършене. Ама да си го комбинираш с едни почивки с помощта на служебното лимо ... не го разбирам и това си е! Надявам се грешката не е в мене ....

Няма коментари:

Публикуване на коментар