сряда, март 25, 2009

Някой да си спомня?

Сеща ли се още някой за декларацията за вината, която група будни и национално-отговорни социалисти предложиха да бъде приета от партията-майка на нейния 39-ти конгрес? (дано не бъркам цифрата)

Никой, естествено.

Съвсем резонно никой не се сеща. Защото неприемането й легитимира сегашните дегизирани комуняги, че въпреки миниатюрните грешчици, управлениието им през ония 45 години е било правилно, прогресивно и е извело страната от феодализма направо в социализма, тоест пак сме прескочили един етап (тази теза май също е забравена вече). Същото това неприемане легитимира продължаването на методите и похватите на бившата ДС, въведе в публичното пространство образа на добрия шпионин, даде възможност сиви кардинали да запазят и разширят своите сфери на влияние, доведе до политически и други публични убийства.

---лирично отклонение---
Чудно защо на сайта на майката-партия няма "ни дума, ни ред" за предишните конгреси, за историята и действията й през годините след 1990. Малко прилича на активната работа на "Министерството на войната", но сигурно социалистите тая книга не са я чели, просто са налучкали.
---край---

Та понеже мама-партия не се е самокоригирала навремето, няма какво да очакваме положително нещо да дойде, да се случи, че й да остане за бъдните поколения. Сенки генералски ще продължават да дърпат конци, председателя на министрите ще продължава да придобива формата на хамстер, много много бивши зам-нещо си ще продължават да си заменят урвите срещу тучни поляни, празни подписани чекове тип договорите на Батко ще поемат пътя към превръщането си в обществена норма.

Дали?

Дано не!

Една утеха ми е остала, избори идат

Няма коментари:

Публикуване на коментар