петък, март 20, 2009

Станишев - некадърник или гьонсурат?!?

За втори път ме напъна този въпрос след вчерашните брюкселски случки. Станишев казал на Барозу, че искаме още пари за затворените реактори на Козлодуй и Барозу (вместо да си го премести, както се очаква) се съгласил официално от името на ЕК. Разбиваща победа в лицето на мерзкия империализъм нанесена от бедното планинско овчарче, справедливостта е възстановена и прочее словоформи от близкото минало.

Да ама не.

Барозу казал, че ще разгледат станишевото искате на заседание на Комисията, тоест наистина си го е преместил човека.

Та на въпроса - Станишката некадърник ли е, че не е разбрал тактичния отказ или е гьонсурат, който го е разбрал, но по почина на чичко Гьобелс е решил, че номера му ще мине.

И тук да споделя кога за първи път ме обля студена пот със същия въпрос - като махнаха синдика на Кремиковци, представител на държавата. Ще го махнат разбира се, избран е със само 48% от гласовете. Та като го махнаха синдичето и Станишев пак така - ние ще я видим тая работа, социалната справедливост, защитата на работниците, дрън-дрън.

И така същият въпрос отново - некадърник ли е бил тогава, че не е знаел за малцинственото избиране и очакваното скорошно сваляне или гьонсуратлъшки е знаел, но си е траел като наакано бебе с тайната надежда да не се размирише?

Няма коментари:

Публикуване на коментар