четвъртък, май 21, 2009

Интригата на каузите или каузата на интригите

За да не се чудите, ще почна със заключението. Тъп народ сме и това си е!

Тъпо гледаме по "талавизора" как разни учени хора ни обясняват с тежки научни термини за едни заболявания коварни. Толкова коварни (заболяванията) че си стояли тихичко вътре някъде у нас и всяческите ни опити да ги убием с бира или по-силни алкохоли не действали. И един ден, като най-коварни бацили излизат и става тя каквато става. И за да предотвратим, видите ли, коварната им поява в слънчев ден, тест трябва да си направим. И цялото това нещо, дето ни го показват, опаковано като кауза. Пускай народе смс-и, пускай да съберем пари за каузата и да тестваме тестовете. Само дето ако ти я открият коварната болежка, лек няма, да не си помислиш нещо. Въпроса е тестовете да продадем, да разкараме складовите наличности, щото каква я мислиха от фирмата, каква стана тя.

Пускат ти друго зарибявка, народе мой. Тоя път със СПИН те плашат. Там вече си знаем, че лек няма, ама друго си е една друга фирма на наши хора да си пробута поддържащата терапия, нали. Келепир да направим, премиални да има.

Сега да видим какво ще измислят за рака на шийката на матката например, сигурно профилактира срещу ранна поява на бръчки зад ушите, знам ли. И народа пак ще пусне една вяра и ще образува опашки пред аптеките. Той така пусна една вяра и на Симеончо и образува трафик пред урните, пък после се псуваше под одеалото.

И какво се получава накрая - покрай Илия намразвате и светията и спирате да пускате смс-и. Щото и вие като мен се чувствате омерзени и използвани както когато в гимназиалното ми време един клошар сутринта ми обясняваше как не му стигат парите за билет до Горна Оряховица, пък следобед ме убеждаваше, че в Казанлък трябва да ходи. Оттогава съм си изработил една сеялка и плявата безпогрешно си отива на мястото, отсята. Просто си отговарям на въпроса "Кой печели?" и нещата и те по местата си, бегом марш. И под одеалото ми други неща се случват :)

Айде със здраве и сейте плявата от брашното.

Няма коментари:

Публикуване на коментар