вторник, юли 24, 2007

Българският Топ ??

Колко на брой ще достигнат безумните идеи на българските политици покрай завръщането на медиците от Либия?

Започвам с първата - гражданинът ББ, кметът на София, щял да предложи на СОС Президента на Франция Никола Саркози да стане почетен гражданин на София. Ще стане, що да не стане. Той и Кадафи беше такъв, и Кастро също. Да вземе сега гражданинът ББ да яхне самолета до Триполи, да респектира МК и да го убеди да си му върне ключа на града.

Да припомня, да си почетен гражданин на София означава, че придобиваш правото да се возиш безплатно в градския транспорт и безплатно да ходиш в градската баня!

Продължавам със следващите - дотук (вторник, 13.20 часа) имаме декларации от следните политически формации, партии и образувания: ДСБ, ГЕРБ, Гергьовден и Соломон Паси. Очаквам на сцената и другите парламентарно-кулоарно-будоарно-коридорно-представени такива.

И още - Кристиян Вигенин (в 14.02 часа) реши да обясни на целокупното население, че ако не сме влезли в ЕС, то освобождаването можело и да не се случи ... сигурно това е начинът да "визуализираме ползите от приемането на България в Европейския съюз".

Следващите, които решиха да се качат на влакчето, вече са "Новото време" (закъснявате, непослушници такива). Като хор от древногръцка трагедия допълват Вигенин, че по този начин Европа е дошла у нас... Дончева сигурно ще меси питка да посрещне високия гост.

НДСВ оцени момента като подподящ и реши да припомни, че "бившият министър-председател ... държеше тази линия (на тихата дипломация - бел. автора) да не се деформира" и заслужено се присъединява към всенародната радост.

Беше време и първата "благотворителна" инициатива да се появи. Този път в ролята на феята е Себир Абумелих, собственик на частна клиника в Бургас. Идеята - 10% от заплатите на персонала ще отидат във фонд. Споменатият собственик ще сложи и три каси в клиниката си. Средства ще набират.

Ново двайсе, бир парче "благотворително" отново. Хотел "Хризантема" на Слънчев Бряг ще отвори гостоприемно врати за медиците, когато поискат да си починат, благодарение на фондация "Европейски инициативи" ръководена от синът на покойния Димитър Янков (председател на ОС на Несебър). Който не си спомня, да припомня, от този хотел застреляха Георги Илиев.

... Когато медийният шум постихне, ще подредя и идеите по степен на безумност (критериите са мои, конкурса не е публичен, но желаещи за участие ще има)

Няма коментари:

Публикуване на коментар